nedelja, 4. april 2010

Široki rezanci s porom, pršutom in jurčki



Sestavine:

3 veliki pori
100 g tanko narezanega pršuta
malo belega vina
malo jušne osnove
par suhih jurčkov
parmezan
250 g širokih rezancev
olivno olje
malo masla
3 stroki česna
sol
poper
timijan

Priprava:
Poru odstranimo zunanje plasti in ozelenela stebla in ga dobro operemo. Stebla razpolovimo in jih narežemo po diagonalah kakšen centimeter in pol široko.

V ponvi s pokrovom stopimo malo masla in dodamo olivno olje ter neolupljene stroke česna, ki jih rahlo stisnemo z roko, česen rahlo prepražimo. Dodamo narezan por in premešamo, dolijemo malo vina in jušne osnove (le toliko, da se por duši, naj ne bo prekrit s tekočino), dodamo timijan in poper (po potrebi bomo dosolili na koncu, saj je pršut slan).

Por prekrijemo z rezinami pršuta, da je popolnoma prekrit, na vrh s škarjami drobno narežemo suhe jurčke, pokrijemo s pokrovko in dušimo pol ure.

Pršut narežemo na koščke in ga vrnemo v ponev, odstranimo česnove stroke, dodamo parmezan, začinimo s soljo, poprom in maslom po potrebi.

V slanem kropu skuhamo široke rezance in jih zvrnemo na porovo omakco, dodamo lahko tudi malo vode, v kateri so se kuhale testenine, v kolikor je omaka presuha. Potresemo s svežim parmezanom in pohrustamo z najljubšo solato.

0 komentarji:

Objavite komentar